Historien om Bloody Mary

Skribent admin
Baconinfusion

Här infuseras José Cuervo Especial med bacon.

Många är historierna om den famösa drinken Bloody Mary’s uppkomst. Den franske bartendern Fernard Petiot menar att han uppfann drinken 1921 på New York Bar i Paris, en bar som självaste Ernest Hemingway frekventerade då baren bytt namn till Harry’s New York Bar.

Fernards historia löd att han först blandade drinken till två glada själar från Chicago som berättade för honom om en bar som hette Bucket of Blood där det jobbade en servitris som alla kallade för Bloody Mary. Det namnet fastande hos Fernard och så uppkom namnet på drinken.

Skådisen och chantören George Jessel menade att det minsann var han som kom på den genialiska idén att blanda vodka med tomatjuice på den tiden han brukade hänga på 21 Club i New York under det glada 30-talet, något som verifierades av skribenten och krönikören Lucius Beebe.  Fernard Petiot motsatte sig inte denna historia men menade på att drinken som från början bara varit vodka och tomatjuice förfinades av honom då han adderat salt, peppar, Worcestershiresås, cayennepeppar och citronjuice till receptet.

På Familjen erbjuder vi två sorters Bloody Mary’s. Den ena görs med den ekologiska, svenska Kanonvodkan vars bas enbart är gjord på vete vilket ger den en lätt och mjuk smak. Därefter är den alspånsrökt.
Det andra receptet görs med José Cuervo Especial, världens mest sålda tequila. Här på Familjen baconinfuseras den sen.
Båda drinkarna görs med egengjord tomatjuice, tabasco, svartpeppar och salt.

Skriv en kommentar